Bilverkstad.se

På Bilverkstad.se kan du snabbt och enkelt hitta en bilverkstad nära dig. Det kan ibland vara svårt att hitta bilverkstad i närområdet, dels för att vissa av dom saknar en webplats.

Hitta den bästa polermaskinen 2024 här

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Det finns en hel djungel av olika typer av polermaskiner att välja mellan och det är ingen enkel uppgift att hitta rätt. Med vår köpguide blir valet enklare, läs vidare för att ta reda på mer!

Redaktörens val:

Så väljer du rätt polermaskin

Vi önskar att det fanns en polermaskin som passade alla, men här är det dina behov som kommer vara avgörande för vilken maskin som passar dig bäst. Att bara välja en maskin på måfå är sällan en bra idé. Du kan träffa rätt, men risken är stor att du inte gör det och då har du investerat i ett verktyg som du inte kommer att ha någon användning för.

Den kanske vanligaste funderingen är om man ska satsa på en roterande eller oscillerande modell när man ska polera bilen. I majoriteten av alla fall är det alltid den oscillerande modellen som är det bästa valet, både för nybörjare och mer erfarna bilägare. Orsaken till detta är helt enkelt för att det är mycket svårare att göra fel eller bränna lacken. Rörelserna är mildare och släpper dessutom ifrån sig mer värme. De roterande kan dock vara ett bra val om du är erfaren och har mycket kunskap om polering.

Oscillerande eller roterande - Vi hjälper dig att välja

Bara för att oscillerande rekommenderas i första hand utesluter det inte att roterande faktiskt är bra och mycket effektiva. Men vilken ska man välja och när lämpar sig de olika alternativen?

Oscillerande polermaskin

  • Passar bra för den som vill polera så säkert som möjligt
  • Mycket effektiv
  • Mycket liten risk för att råka bränna lacken
  • Tyst och med få vibrationer

Roterande polermaskin

  • Lämpar sig för dig som söker en ordentlig avverkan
  • Passar bra för att få bort djupa repor
  • Polerar mycket snabbt

Välj mellan enkel- eller dubbelhuvud

Utöver rotation och tryck behöver du även fundera på om du vill ha en maskin med ett enkelhuvud eller ett dubbelhuvud. Det förstnämnda är det som är mest populärt idag, främst för att det är enkelt och smidigt att använda sig av. Det gör det också lättare för dig att komma åt utrymmen som är trånga eller extra svåra, t.ex. under bilens speglar. Ska du däremot polera mycket stora ytor kan ett dubbelhuvud vara att rekommendera. På så sätt sparar du in väldigt mycket tid, samtidigt som du arbetar effektivt.

Dyr eller billig? Hur ska man tänka?

När det är dags att köpa en poleringsmaskin kommer du att stå inför ett val. Ska du välja en billig eller en dyrare modell? Sanningen är att det finns mängder med maskiner i varierande prisklasser, som fortfarande ser likadana ut när det kommer till specifikationer. Vi har full förståelse för att det kan kännas lockande med de allra lyxigaste och dyraste modellerna. Varför inte en som kan gå i hela 8 timmar i sträck varje dag, utan att ge vika? Visst låter det bra, men det är inte säkert att poleringsmaskinen kommer att uppfylla dina behov, bara för att den kostar mycket. Idag finns det riktigt bra och prisvärda modeller som har en hög kvalitet, snygg design och låga vibrationer.

Dyrare maskiner lämpar sig bäst för den som vill använda polermaskinen i professionellt arbete. Även om den är dyrare i inköp kommer det att bli billigare i längden. Billigare modeller lämpar sig bra för den som vill polera lite "här och där", någon eller några enstaka bilar om året eller som vill använda den till hobbybygge i hemmet. Vill man inte använda en maskin kan man polera helt och hållet för hand. I dessa fall använder man sig inte av en maskin överhuvudtaget. Vi avråder dig dock från att göra det om du vill vara säker på att få ett så bra, effektivt och felfritt resultat som möjligt.


Redaktionen
Bilverkstad.se
Innehåll i denna artikel