Bilverkstad.se

På Bilverkstad.se kan du snabbt och enkelt hitta en bilverkstad nära dig. Det kan ibland vara svårt att hitta bilverkstad i närområdet, dels för att vissa av dom saknar en webplats.

Batteriladdare bäst i test – jämför de bästa modellerna 2024


Letar du efter en batteriladdare till din bil? Då är det här en guide för dig! Nedan hittar du mer information om de bästa batteriladdarna just nu!

Bäst i test
Bahco
BBCE12-15S
En laddare som kan användas till flera olika typer av fordon.
Bästa med starthjälp
Telwin
Leader 400
Laddare med tre olika effektlägen, bra val för motorer upp till 70 hk.
Prisvärd
Ctek
CT5 Time to go
Få mycket för pengarna med denna smidiga bilbatteriladdare.
Bäst i test
Bäst i test

Bahco
BBCE12-15S

En laddare som kan användas till flera olika typer av fordon.

Bahco
BBCE12-15S

En laddare som kan användas till flera olika typer av fordon.

Produktegenskaper

 • För 12 V batterier
 • Med klämmor och kabelskor
 • Digital display

Produktöversikt

Bahcos batteriladdare på 15 A för snabb laddning av 12 volts batterier. Laddaren har ett läge som kallas Supply Mode vilken innebär att den förser batteriet med 10 ampere när det behövs, det kan vara bra vid exempelvis utställningar eller liknande där det behöver finnas strömtillförsel till bilen så att batteriet inte ska ladda ur. Laddaren är designad för att vara kompatibel med flera olika sorters bly-syrabatterier och den lämpar sig för att användas till såväl bilar och båtar som jordbruksfordon och husbilar. Den digitala displayen har en skrollfunktion och i den kan du få hjälpsamma steg-för-steg-instruktioner vilket gör det lätt för dig att följa laddningsprocessen.

Se priser på Bahco BBCE12-15S


Bästa med starthjälp
Bästa med starthjälp

Telwin
Leader 400

Laddare med tre olika effektlägen, bra val för motorer upp till 70 hk.

Telwin
Leader 400

Laddare med tre olika effektlägen, bra val för motorer upp till 70 hk.

Produktegenskaper

 • Med starthjälp
 • För personbilar och lätta lastbilar
 • Tydlig display
 • Skyddsklass: IP20

Produktöversikt

Leader 400 är en batteriladdare på 12/24 V från Telwin som är det perfekta valet för fordon med mindre diesel- eller bensinmotorer, exempelvis personbilar och lättare lastbilar upp till 70 hk. Den är utrustad med tre olika effektlägen; snabbladdning, starthjälp och normal laddning. Laddaren har skydd mot överbelastning och polaritetsvändning. I displayen kan du enkelt se aktuell laddning samt startström. Det finns även en timerfunktion som kan ställas in på en timme. 

Se priser på Telwin Leader 400


Prisvärd
Prisvärd

Ctek
CT5 Time to go

Få mycket för pengarna med denna smidiga bilbatteriladdare.

Ctek
CT5 Time to go

Få mycket för pengarna med denna smidiga bilbatteriladdare.

Produktegenskaper

 • Helautomatisk bilbatteriladdare
 • För batterier mellan 20-160 Ah
 • Med Recond-läge

Produktöversikt

Denna helautomatiska bilbatteriladdare från Ctek är ett populärt val bland bilägare. Laddaren är smidig att använda och visar antalet timmar som är kvar till ditt batteri är fulladdat.

Ctek CT5 Time to go är till för alla typer av blysyrabatterier, som exempelvis MF, GEL och AGM, och fungerar för batterier som ligger mellan 20 och 160 Ah. Dessutom finns ett särskilt Recond-läge som kan återställa batterier som är djupt urladdade. Bilbatteriladdaren är även gnistsäker och är utrustad med skydd mot kortslutning. 

Se priser på Ctek CT5 Time to go


bästa bilbatteriladdaren

Välj den bästa bilbatteriladdaren

Det bästa sättet att se till att din bil har ett fulladdat batteri på är med hjälp av en batteriladdare. Genom att se till att din bil är fulladdad behöver du aldrig oroa dig för att den får slut på batteri, oavsett hur mycket eller lite du kör. Om du är osäker på hur du ska hitta rätt modell för dig kan du läsa igenom de vanligaste frågorna och svaren på dem längst ner.

Sluta oroa dig för batteriet!

Oavsett hur ofta du kör din bil så drar bilens batteri. Samtidigt laddas batteriet i bilen enbart upp när du kör bilen längre sträckor. Det gör att du som inte kör din bil längre sträckor eller särskilt ofta riskerar att råka ut för att batteriet i bilen dör och det är inte en rolig upplevelse. Det finns dessutom andra orsaker som kan leda till att batteriet dör trots att du använder din bil ofta och regelbundet kör längre sträckor. Därför är det en klok investering att införskaffa ett bilbatteri för att vara helgarderad.

Om du tillhör dem som gärna laddar din mobiltelefon samtidigt som du kör bil eller om du ofta använder belysningen eller torkbladen i bilen så kommer din bil dra extra batteri. Med hjälp av en batteriladdare kommer du kunna fortsätta använda bilen på samma sätt utan att slita ut bilens batteri eller behöva oroa dig för att bilen helt enkelt inte startar.

En annan viktig aspekt att komma ihåg är att det inte bara är äldre bilar som kan ha nytta av att laddas med jämna mellanrum. Enligt experterna är det oftast tvärtom, nya bilar behöver mer hjälp på traven för att hålla en jämn batterinivå. Om du inte laddar bilbatteriet med jämna mellanrum löper du större risk att få problem med en nyare bil än en äldre.

Hitta rätt modell

Det finns en rad olika batteriladdare på marknaden idag och vilken modell som är bäst för din bil kan vara svårt att veta som konsument. En smart tumregel är att de flesta moderna batteriladdarna fungerar till de flesta bilar. De är dessutom anpassade för att känna av när din bil är fulladdad, något som äldre bilbatterier inte kunde. Med äldre modeller fanns det en risk för slitage på ditt batteri i bilen, men det gäller inte längre.

För dig som har en normalstor bil och som kör din bil med jämna mellanrum räcker det med ett bilbatteri som uppfyller en grundnivå på 5A på en 10-gradig skala. Den här modellen ger dig en bra uppladdning mellan varven och fungerar som ett bra komplement om din bil skulle bli stående i perioder. De modeller som ligger under grundnivån passar för mindre bilar eller bilar som körs regelbundet.

Om du vill ha en batteriladdare som laddar upp ditt bilbatteri snabbt och som du kan använda både till en bil du kör mer regelbundet och ett fordon du kör mer sällan, då ska du välja en modell som håller en något högre nivå än grundnivån. Samtidigt behöver du verkligen inte välja en modell som ligger högst upp på skalan heller. Modellerna högst upp på skalan är främst till för att ladda skogsmaskiner eller andra stora fordon. Det vill säga, de laddar inte upp din bil snabbare bara för att de är större.

Som om inte ovanstående skulle vara nog så finns det dessutom modeller som har fler funktioner. Om du exempelvis vill kunna koppla ihop din batteriladdare med din motorvärmare så finns det modeller som är anpassade specifikt för det också.

Smarta sätt att använda batteriladdare

Det finns många smarta sätt att använda en batteriladdare på, här hittar du några av dem.

 • Med hjälp av en batteriladdare kan du med gott samvete ladda exempelvis din telefon samtidigt som du kör bil, utan att oroa dig för att batteriet ska ta slut.
 • Välj en modell som har olika nivåer av laddning. Det gör att du som konsument själv kan styra hur mycket din bil ska laddas. Även om samtliga moderna modeller slutar ladda batteriet när det är fulladdat.
 • Läs bruksanvisningen innan du använder laddaren första gången. På det sättet minimerar du risken för att något går fel. Samtidigt är risken att något går fel väldigt liten med de nyare modellerna på marknaden.
 • Genom att använda en batteriladdare ökar du livslängden på din bil och ditt bilbatteri markant.

Redaktionen
Bilverkstad.se
Innehåll i denna artikel